Mesto Lipany odovzdalo do užívania 24 nových nájomných bytov

29.09.2009 Sabinov

V nových 24 nájomných bytoch, ktoré postavilo mesto Lipany na Hviezdoslavovej ulici, budú bývať predovšetkým mladé rodiny.
Samotné stavebné práce sa začali v lete minulého roka, kolaudácia prebehla koncom augusta 2009 a v priebehu septembra byty odovzdali užívateľom.
\"Uvedomujeme si, že ak chceme udržať mladých ľudí v našom regióne, musíme v prvom rade robiť všetko preto, aby tu vznikalo čo najviac pracovných príležitostí a v neposlednom rade vytvárať podmienky na bývanie. Z tohto dôvodu sa snažíme maximálne využívať všetky dostupné zdroje a investovať ich do výstavby bytov, \" povedal pre TASR primátor Lipian Eduard Vokál.
Radnica výstavbu domu financovala z viacerých zdrojov. Na realizáciu tohto zámeru získali úver zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB) vo výške 633.397 eur (19,08 milióna eur), Ministerstvo výstavby a regionálneho rozvoja SR im poskytlo dotáciu 305.250 eur (9,19 milióna Sk) a v rozpočte mesta na tieto účely vyčlenili spolu 48.116 eur (1,45 milióna Sk).
Celková zastavaná plocha predstavuje takmer 455 m2. V štvorpodlažnom dome s dvomi vchodmi sa nachádza jeden trojizbový, 13 dvojizbových a 10 jednoizbových bytov. Teplom a teplou úžitkovou vodou budú zásobované prostredníctvom vlastnej plynovej kotolne. Prístup do prízemných častí objektu je riešený aj rampami s bezbariérovou úpravou.
Na základe schváleného Všeobecne záväzného nariadenia mesta sa mesačné nájomné za tieto byty bude pohybovať od 70 do 122 eur (2109 -3675 Sk) v závislosti od celkovej plochy bytu.
 

Vyberte región